Per categorie:  Per soort:


Workshop Zentangle

Zentangle is ontwikkeld in de VS door kalligrafie artieste Maria Thomas en meditatie monnik Rick Robberts. Door de herhaling van eenvoudige lijnen en patronen heeft deze tekenvorm een mediatieve werking en creŽer je ontspannen, prachtige abstracte kunst.
De naam was niet zo moeilijk te herleiden. Zen'; afgeleid van de Japanse vorm van Boeddhisme. En ďtangle'; een 'wirwar' of 'knoop'. En dat is inderdaad wat dit soort tekeningen laat zien; een wirwar van lijnen die soms in de knoop lijken te zitten.
Het leukste is dat je er niet eens voor hoeft te kunnen tekenen, of heel creatief voor hoeft te zijn. Concentreer je op het tekenen van de afzonderlijke lijnen, die als vanzelf veranderen in decoratieve patronen. Bovendien werkt het ontspannend en geeft het plezier.
Naast Zentangle (doelbewust) bestaat er ook Zendoodle (gedachteloos).

tijd: woensdag 12:00-13:00 uur
startdatum:21 september 2022
plaats:Het Dorpshuis, Pinnepot 9A, Oostvoorne
docent:Mw. M. Verda
Mw. M. Verda

Marlies Verda is opgeleid als docent tekenen/schilderen én als beeldend kunstenaar, autonoom (Vrije academie Den Haag). Zij geeft al meer dan 20 jaar les op diverse plaatsen, de laatste jaren in haar atelier in Den Bommel en als docent is zij verbonden aan Kunstkring Voorne.
In haar eigen werk is zij altijd op zoek naar gelaagdheid, zowel letterlijk als figuurlijk. Binnen de gemengde techniek kan dat abstract, ruimtelijk, figuratief, of via installaties zijn. Ze is dus zeer veelzijdig en exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Zie ook: www.marliesverda.nl.
Facebook: Marlies Verda. Op Facebook zijn ook veel resultaten van haar leerlingen te zien.
Sluiten
extra info: Piet Rosier, tel. 0181 484195, p.w.rosier@planet.nl
prijs: € 10,00
met korting: € 8,00   
code: 424  
Toevoegen aan mijn aanmeldformulier
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: