Per categorie:


  Per soort:
Wijncursus 'Parels uit Italie'

“Parels uit Italië”

Italië is een interessant wijnland met een rijke wijnhistorie en een gerenommeerde culinaire traditie. In dat land zegt men “geen maaltijd zonder wijn, geen wijn zonder maaltijd”. Vandaar dat er tijdens deze cursus ook wat typisch Italiaanse hapjes worden gecombineerd met wijnen uit dit land met wel vijf klimaatzones!
Ook deze avond passeren een aantal bekend gebieden de revue. Te weten wijn uit Piemonte in het noorden, Barolo (wel een wat duurdere maar bijzondere wijn), Pino Grigio (de meeste wijn afkomstig uit Italië is wit), Amarone wijn uit Veneto, Chianti Classico uit Toscane en nog een aantal interessante gebieden met daarvan een karakteristieke wijn.

tijd: donderdag 19:30-21:30 uur
startdatum:17 maart 2022
plaats:Het Dorpshuis, Pinnepot 9A, Oostvoorne
docent:Dhr. J.W. Baurichter
Dhr. J.W. Baurichter
Na zijn opleiding Middelbare Hotel School Zwolle en een stage in de Franse Elzas werkte Johan meerdere jaren in de hotellerie als sous-chef en chefkok in zowel Amsterdam als Rotterdam. Na de horecaperiode besloot hij zijn carrière als bevoegd horeca docent te vervolgen bij ROC Deltion en aan het Albeda Horecacollege in Rotterdam. Door zijn opleiding tot vinoloog raakte hij in de ban van wijnen en besloot hij te gaan werken in een drankenhandel en zich toe te leggen tot het verzorgen van wijn workshops.
Sluiten
extra info: Marijke van Nugteren, tel. 0181 403190, marijke.vannugteren2@gmail.com
cursusstatus:Deze activiteit is volgeboekt, u kunt niet meer inschrijven
prijs: € 40,00
met korting: € 35,00   
code: 421   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: