Per categorie:
  Per soort:Literaire avond met Josephine Rombouts

Schotland, ruige lege heuvels, een bijna verlaten schiereiland en een kasteel dat nog a la Downton Abbey functioneert. Als de Nederlandse Josephine Rombouts met haar gezin aan de Schotse westkust gaat wonen, grijpt ze de kans om housekeeper op het plaatselijke kasteel te worden met beide handen aan. Zonder enige kennis van huishouding of de Britse elite probeert ze zich staande te houden in haar nieuwe omgeving, waar ze te maken krijgt met Engelse landeigenaren, Franse koks, Schotse onafhankelijkheid, dakdekkers, spoken, etiquette en tradities.

Met humor en scherpe observaties beschrijft Rombouts een microcultuur waarvan het bijna onvoorstelbaar is dat die tegenwoordig nog bestaat. Tafeldekken met een meetlat, de strenge regels voor het dragen van tweed - ze verbaast zich vaak, maar leert snel. De verlaten, ruige natuur van Schotland vormt het fraaie decor van haar belevenissen.
In 2021 verscheen het vierde deel waarin ze zich voor het eerst ook persoonlijk blootlegt. Het belooft een fascinerende avond te worden die ook inzicht geeft in de Schotse sociale cultuur. Josephine Rombouts verzorgt zelf een pakkende powerpoint presentatie en verrijkt haar verhaal met vele toepasselijke illustraties.

N.B. Er is een vervroegde aanvangstijd van 19:30 uur!

tijd: woensdag 19:30-21:30 uur
startdatum:15 maart 2023
plaats:De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne
docent:Mw. J. Rombouts
Mw. J. Rombouts
Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands. Zij heeft inmiddels vier succesvolle romans geschreven (de Cliffrock Castle serie) over de wonderlijke wereld van de adel in de Schotse Hooglanden en haar verwondering over mensen en menselijke verhoudingen.
Sluiten
extra info: Wim Timmerman, tel. 06-20353840, wimtimmerman@me.com
prijs: € 10,00
met korting: € 8,00   
code: 18  
Toevoegen aan mijn aanmeldformulier
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: