Per categorie:
  Per soort:Gustav Klimt, de Secession en de Wiener Werkstatte

In het Wenen van 1900 bestond er een levendig milieu van schrijvers, componisten en kunstenaars. Schilder Gustav Klimt maakt zich los van de traditionele werkwijze die werd aangeleerd op de kunstacademie en sluit aan bij de opvattingen van de Art Nouveau en Jugendstil. Hij wordt één van de drijvende krachten achter de Wiener Secession en de Wiener Werkstätte, samen met kunstenaars en medestanders als Josef Hoffmann en Koloman Moser.
Klimt's verleidelijke vrouwenfiguren, omgeven door kleurrijke decoratieve patronen en bladgoud zijn uniek, zeer herkenbaar en springen in het oog, tot op de dag van vandaag. Zijn muze Emilie Flöge inspireerde hem, daarnaast maakte Klimt talloze portretten van dames uit de Weense beau monde. Heel bijzonder is ook het bewaard gebleven Beethovenfries in het Secessions-gebouw van Josef Maria Olbrich, waar Klimt en zijn collega's hun werken tentoonstelden.
Tenslotte was Klimt ook nog de leermeester en inspirator van Egon Schiele en Oskar Kokoschka, waardoor het Weense fin de siècle het startschot werd voor de modernisering van de kunst!

tijd: woensdag 20:00-22:00 uur
startdatum:9 november 2022
plaats:De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne
docent:Mw. Drs. P. Huisman
Mw. Drs. P. Huisman
Drs. Patricia Huisman is een bevlogen vertelster die al sinds 1993 werkzaam is als docent en rondleidster. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden en aan de Università degli Studi di Bologna. In Leiden volgde zij ook de postdoctorale universitaire lerarenopleiding. Direct na haar afstuderen begon zij te werken als reisleidster op culturele reizen, met als specialiteit Italië, maar ook bestemmingen als Jordanië, Syrië, Moskou & St. Petersburg. Daarnaast startte zij als freelancer met het geven van rondleidingen, cursussen en lezingen over kunstgeschiedenis.
Patricia heeft inmiddels jarenlange ervaring met een gevarieerd publiek en met de meest uiteenlopende thema´s. Van de Egyptenaren tot aan de eigentijdse kunst, geen onderwerp heeft nog geheimen voor haar. Dankzij haar flux de bouche weet zij elke kunstvorm op een heldere en toegankelijke wijze uit te leggen. Patricia Huisman vertelt u het verhaal achter de kunst.
Sluiten
extra info: Elly Christ-Hazelhof, 06-12548917, Elly.Christ@planet.nl
cursusstatus:Inschrijving voor een lezing of film is niet nodig, kaartverkoop aan de zaal
prijs: € 5,00
met korting: € 0,00   
code: 12   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: