Per categorie:
  Per soort:Byblos

Eén van de grootste havensteden uit de oudheid was de stad Byblos, die nu in Libanon ligt. Het is een oude stad, de bewoning begon 8500 jaar geleden. In deze havenstad ontmoetten volkeren uit het Nabije Oosten en het Middellandse Zeegebied elkaar: Egyptenaren, Assyriėrs, Perzen, Grieken en Romeinen. De stad werd een lange tijd bewoond door de Feniciėrs. Een voorloper van ons alfabet is door de Grieken van deze Feniciėrs overgenomen. Byblos speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van ons alfabet. Het Griekse woord voor boek, biblion, is van de Griekse naam van de stad afgeleid. Wij gebruiken het nog steeds in woorden als bibliotheek, bibliografie en bijbel.
In de Bronstijd was Byblos lange tijd een vazal van de Egyptische farao's. Byblos leverde onder andere cederbomen aan Egypte. De koningen van Byblos lieten zich in die tijd in rotsgraven begraven, die in 1922 gevonden zijn.
Vanaf oktober 2022 is in het Rijksmuseum van Oudheden een grote tentoonstelling over Byblos te zien.

tijd: vrijdag 10:00-12:00 uur
startdatum:25 november 2022 - 2 lessen
plaats:De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne
docent:Mw. D. de Wild
Mw. D. de Wild

Drs. Diana de Wild is aan de Universiteit van Leiden afgestudeerd als klassiek archeoloog. Kennis van het oude Egypte is een specialisatie van haar. Diana is als gids verbonden aan het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. Zij geeft regelmatig lezingen over onderwerpen uit de oudheid, waarover zij boeiend en enthousiast kan vertellen.
Sluiten
extra info: Marleen Stamperius, tel: 480475
prijs: € 42,00
met korting: € 33,00   
code: 126  
Toevoegen aan mijn aanmeldformulier
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: