Per categorie:  Per soort:


De Hele Westerse Kunstgeschiedenis

We zijn heel blij dat het toch nog gelukt is een kunstgeschiedenisdocent aan te trekken. Omdat we popelen om te beginnen met een nieuwe cursus willen we niet wachten tot het volgende seizoen en willen we al in januari 2023 starten.

Deze cursus, ontwikkeld door Francina Trommel, is anders dan u van ons gewend bent. We behandelen geen onderdeel uit de kunstgeschiedenis maar gaan in zes lessen van twee uur door de hele westerse kunstgeschiedenis. We bieden u daarmee een overzicht.

In cursus maakt u kennis met Westerse beeldende kunst uit verschillende perioden. We beginnen - na een korte inleiding over de Oudheid - bij de vroege Vlaamse en Italiaanse schilderkunst. We eindigen met de kunst van rond de eeuwwisseling. En daartussen behandelen we de kunst uit de Renaissance, de Barok, de Romantiek, de school van Barbizon, het Impressionisme, het Expressionisme, de Amerikaanse kunst van rond 1950, Cobra en het Neo-expressionisme. Heel kort komen ook wat kleinere stromingen aan de orde zoals, het Futurisme, het Kubisme, NUL en Fluxus. Er wordt met beeldmateriaal
gewerkt en de cursisten krijgen een hand-out.

Francina heeft deze cursus meerdere malen in Brielle gegeven, deelnemers waren zonder uitzondering erg enthousiast. In eventuele vervolgcursussen kan op bepaalde periodes ingezoomd worden.

tijd: donderdag 14:00-16:00 uur
startdatum:12 januari 2023 - 6 lessen
plaats:De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne
docent: Mw. F Trommel
extra info: Elly Christ-Hazelhof, Elly.Christ@planet.nl
prijs: € 108,00
met korting: € 99,00   
code: 129  
Toevoegen aan mijn aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: