Per categorie:  Per soort:


De geschiedenis van Voorne ~~ Van Weilanden naar Woonwijken

Het overwegend agrarische Voorne-Putten onderging in de tweede helft van de twintigste eeuw een ingrijpende metamorfose. Het weidse uitzicht boven de uitgestrekte polders kreeg een totaal ander aanzien toen de fabrieksschoorstenen, hoogspanningsmasten, woonwijken en flatgebouwen verrezen. De bewoners hadden weinig grip op alle veranderingen die de oprukkende havens en aanleg van de Haringvlietdam met zich meebrachten. De locaties van nieuwbouw en de uitbreidingen op het gebied van infrastructuur werden gedicteerd door planologische diensten.
Toch probeerde men op het eiland zijn eigen stempel erop te drukken: Brielle liet tal van historische panden restaureren terwijl Spijkenisse zich niet langer door het verleden wenste te laten leiden en de dorpskern grotendeels sloopte. Hellevoetsluis poogde nieuwe industrieŽn aan zich te binden om de leegstaande marine-complexen te laten herleven. Rockanje en Oostvoorne ontpopten zich als uiterst populaire badplaatsen.

tijd: woensdag 20:00-22:00 uur
startdatum:11 januari 2023
plaats:De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne
docent:Dhr. B. Benschop
Dhr. B. Benschop
Bob Benschop is als historicus verbonden aan het Streekarchief. Hij heeft veel boeken over de geschiedenis van Voorne-Putten op zijn naam staan. Zijn laatste boek ¬ĒVan Weilanden naar Woonwijken' vertelt over de roerige geschiedenis van Voorne-Putten in de periode 1945-1975.
Sluiten
extra info: Monique Kaal, mobiel: 0653224151, mmjkaal@planet.nl
cursusstatus:Inschrijving voor een lezing of film is niet nodig, kaartverkoop aan de zaal
prijs: € 5,00
met korting: € 0,00   
code: 15   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: