Per categorie:


  Per soort:
Filmfestival: Werk ohne Author - Never look away

DE, 2018; regie Florian Henckel von Donnersmarck, speelduur 188 minuten.
Met Lars Eidinger, Sebastian Koch e.a.

Een kunststudent raakt via de liefde verbonden met het dubieuze oorlogsverleden van zijn schoonvader. Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscarwinnende Das Leben der Anderen, baseerde zich op het levensverhaal van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter.

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime, raken ook zijn persoonlijke leven. Kurts jonge tante die kampt met een psychische aandoening valt ten prooi aan de nazi's. Al in zijn vroege jeugd wordt duidelijk dat Kurt een kunstzinnig talent heeft.

Op de kunstacademie in Oost-Duitsland ontmoet hij Elisabeth (Paula Beer). De twee worden op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. Kurt en Elisabeth vluchten naar West-Duitsland, waar Kurt gaat studeren aan de kunstacademie van Düsseldorf.

De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

tijd: zondag 18:30-21:45 uur
startdatum:20 februari 2022
plaats:De Man: grote zaal
docent:n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
Sluiten
extra info: Marijke Endert, tel. 0181 487908, marijke-endert@hotmail.com
prijs: € 7,00
met korting: € 5,00   
code: 504  
Toevoegen aan mijn aanmeldformulier
  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: