Per categorie:


  Per soort:
Creatief schrijven

In de cursus creatief schrijven verken je verschillende stijlen en genres, van proza tot pozie. Het creatieve proces en het plezier staan voorop en worden vanzelfsprekend aangevuld met schrijftechnieken.
In iedere les krijg je n of meer korte schrijfopdrachten die je na een eerste aanzet meestal thuis verder uitwerkt. We werken vanuit verrassende inspiratiebronnen via associaties naar een tekst of een gedicht. De eigen ervaring speelt hierin een rol, maar je bepaalt zelf hoe je deze in de tekst verwerkt.
We lezen en bespreken elke les de geschreven teksten, want door het werk samen te bespreken ontdek je hoe een tekst overkomt en krijg je een beeld van de verrassende en leerzame diversiteit aan invalshoeken en uitwerking. Ondertussen leer je ook je teksten te verbeteren.

Deze basiscursus is geschikt voor iedereen van 18 tot 98 die van taal, schrijven, gedichten en verhalen houdt en verschillende schrijfstijlen en -genres wil uitproberen. Het is daarbij niet nodig dat je (veel) schrijfervaring hebt.
Lesdata: 15+22+29 januari + 12 februari.

tijd: zaterdag 10:00-13:00 uur
startdatum:15 januari 2022 - 4 lessen
plaats:Het Dorpshuis, Pinnepot 9A, Oostvoorne
docent:Mw. C.M. Scheepe-Belksma
Mw. C.M. Scheepe-Belksma
Carla Scheepe-Belksma is na een loopbaan in de technische volwasseneneducatie en het maritiem onderwijs nu werkzaam als zelfstandig professional bij Eigen Wijze Woorden. Ze geeft les in creatief schrijven en taaldrukken, schrijft gedichten en korte verhalen, maakt druksels en boeken. Haar opleiding voor docent creatief schrijven deed zij o.a. bij Dactylus.
Sluiten
extra info: Diny Vermeer, 0181 853522, dinyvermeer.vu@gmail.com
prijs: € 109,00
met korting: € 100,00   
code: 118  
Toevoegen aan mijn aanmeldformulier
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: