Per categorie:


  Per soort:
Programmaboekje


Droomreis per Hemeltrein vanuit China naar Tibet

Over deze reis heeft hij een lezing samengesteld, waarin hij ingaat op de historische- en religieuze achtergronden van Tibet en op vragen wie of wat de Dalai Lama is? Wat is de rol geweest van Koning Songtsen Gampo en van Tsongkhapa, de stichter van vele bijzondere kloosterorden? Waarop baseert China zijn aanspraken op Tibet? Ook bespreekt hij de dramatische Pänchen Lama controverse en de zogenoemde Karmapa “practical joke”. Vanuit China naar Tibet werd ca. 24 uur gereisd met de Hemeltrein, de enige trein ter wereld die over een pas van ca 5000 m rijdt. De totale kosten voor de aanleg van deze hoogste spoorlijn ter wereld worden geschat op ca 4 miljard dollar. Waarom deed China dit en wat maakt deze reis zo bijzonder? In Tibet werd niet alleen de hoofdstad Lhasa bezocht, maar ook het unieke westen van Tibet.
De presentatie wordt afgesloten met een aparte foto-show met vele zeer unieke foto's van een aantal deelnemers die deze reis o.l.v. Aad Engelfriet heeft meegemaakt.

tijd: zondag 14:00-16:00 uur
startdatum:9 februari 2020
plaats:De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne
docent:Dhr. A. Engelfriet
Dhr. A. Engelfriet
Aad Engelfriet, Rotterdammer (1950), woonachtig in Z.O. Brabant, is een historische reisleider, stadsgids (o.a. in Rotterdam), publicist en geeft n.a.v. zijn vele historische reizen veel lezingen. Al vanaf zijn prille jeugd is de fascinatie voor geschiedenis ontstaan en nooit meer weggegaan. Aad is een fervent reiziger. Hij heeft drie keer een groep begeleid naar China en Tibet.
Sluiten
extra info: Cisca de Haan, tel. 0181 402630, cisca.de.haan@hotmail.com
cursusstatus:Deze activiteit gaat niet door, u kunt niet inschrijven
prijs: € 5,00
met korting: € 0,00   
code: 18  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: