Per categorie:  Per soort:


Wijncursus 'Proeven van Portugal'

Tijdens deze wijncursussen behandelen we net als het vorige VU seizoen in 2 avonden een aantal bekende wijnlanden met ieder een eigen thema, te weten Portugal en de Wereldwijnen.Je kunt je voor iedere avond apart aanmelden. De cursussen zijn geschikt voor wijnliefhebbers of voor degenen die hun kennis van wijn willen verdiepen.

Op deze wijnavond neemt de docent u mee naar de wijngebieden van Portugal. Dit land produceert een grote diversiteit aan wijnen: van Vinho Verde uit Minho tot een gebied in opkomst Alentejo, waar inheemse druivenrassen als Aragonez, Touriga Nacional en Alicante Bouschet de dienst uit maken. Na jaren met zware wat logge wijnen is Portugal momenteel een wijnland om in de gaten te houden met top wijnen die de wereld gaan veroveren. Uiteraard mag de bekendste wijn van het land Port niet ontbreken op deze avond om de proeverij mee af te sluiten. Evenals het vorig seizoen worden de wijnen begeleid met bijbehorende gerechtjes.

tijd: donderdag 19:30-21:30 uur
startdatum:20 oktober 2022
plaats:Het Dorpshuis, Pinnepot 9A, Oostvoorne
docent:Dhr. J.W. Baurichter
Dhr. J.W. Baurichter
Na zijn opleiding Middelbare Hotel School Zwolle en een stage in de Franse Elzas werkte Johan meerdere jaren in de hotellerie als sous-chef en chefkok in zowel Amsterdam als Rotterdam. Na de horecaperiode besloot hij zijn carrière als bevoegd horeca docent te vervolgen bij ROC Deltion en aan het Albeda Horecacollege in Rotterdam. Door zijn opleiding tot vinoloog raakte hij in de ban van wijnen en besloot hij te gaan werken in een drankenhandel en zich toe te leggen tot het verzorgen van wijn workshops.
Sluiten
extra info: Marijke van Nugteren, tel. 0650859427, marijke.vannugteren2@gmail.com
cursusstatus:Deze activiteit is volgeboekt, u kunt niet meer inschrijven
prijs: € 42,50
met korting: € 37,50   
code: 421   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: