Per categorie:


  Per soort:
The Swallows of Kabul

Fr, 2019; regie Zabou Breitman en Eléa Gobbé-Mévellec, animatiefilm; speelduur 81 minuten; oorspronkelijke titel Les Hirondelles de Kabul.

In deze indrukwekkende animatiefilm wordt al snel duidelijk wie vanaf 1998 de baas zijn in Kabul: de Taliban. In hun pick-uptrucks scheuren zij door de stad of zitten verveeld in de laadbak en schieten zo maar zwaluwen uit de lucht. Zij beslissen over leven en dood. Zoals zij vogels verwijderen, kunnen ze ook korte metten maken met de mensen die zich niet willen aanpassen.
Wij volgen twee stellen in deze drukke stad: het jongste stel, de leraar Mohsen en kunstenares Zunaira, voelt zich opgesloten, is opstandig en verlangt naar vrijheid. De gevangenbewaarder Atiq en zijn ernstig zieke vrouw Mussarat, het tweede stel, sukkelen een beetje zonder hoop door het leven van alledag.
Op een aangrijpende manier krijgen deze vier mensen met elkaar te maken. We zien in snel geschilderde aquarellen niet alleen de dreigende ondergang weergegeven. Soms speelt een lichtstraal door een onbereikbaar venster.

tijd: donderdag 20:15-22:15 uur
startdatum:28 oktober 2021
plaats:De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne
docent:n.v.t.
n.v.t.
n.v.t.
Sluiten
extra info: Marijke Endert, tel. 0181 487908, marijke-endert@hotmail.com
prijs: € 9,00
met korting: € 7,00   
code: 112  
Toevoegen aan mijn aanmeldformulier
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: