Per categorie:
  Per soort:AsturiŽ en het leven in onbekend Spanje

AsturiŽ ligt in het noordwesten van Spanje en is bij niet veel mensen bekend als vakantieregio. Hooguit bij de pelgrims die via de kustroute naar Santiago de Compostela dit gebied doorkruisen. Havensteden Avilťs en Gijůn, hoofdstad Oviedo en natuurgebieden als Picos de Europa en de mooie kustlijn van de Costa Verde, zijn toch zeer zeker een bezoek waard. Sanne kwam terecht in dit relatief onbekende stukje Spanje. Waarom bleef zij en wat raakte haar zo in dit landschap en de bevolking?
In deze lezing geeft zij onder meer een antwoord op deze vragen. Zij kent het gebied door en door en weet ook alles over de Spaanse manier van leven. Hoe ziet het dagelijks leven in Spanje eruit en wat zijn de culturele verschillen met Nederland? Ook de lokale gastronomie en de natuur in AsturiŽ komen uitgebreid aan bod.
Het AsturiŽ van vandaag komt ook ter sprake. Het gebied kent helaas nogal wat sociaal-economische problemen. Er is niet veel werk waardoor veel jongeren moeten verhuizen naar de grote Spaanse steden of het buitenland, maar zodra het even kan komen zij terug naar 'la tierrina', hun geliefde 'Asturias'. En dat is niet voor niets!

tijd: woensdag 20:00-22:00 uur
startdatum:15 februari 2023
plaats:De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne
docent:Mw. S. Vuik
Mw. S. Vuik
Sanne Vuik is van geboorte Nederlandse, maar ze heeft jaren in Antwerpen en in Noord-Spanje gewoond. Zij is afgestudeerd aan de universiteit van Antwerpen in de Romaanse Talen (Frans en Spaans). Aan de Universiteit van Oviedo heeft zij zich verder gespecialiseerd in de Spaanse Taal. Zij heeft met veel plezier les gegeven in Spanje, maar was en is ook nog steeds werkzaam als vertaalster voor diverse vertaalbureaus. Sanne is sinds een paar jaar weer woonachtig in Nederland en is erg enthousiast om haar kennis van de Spaanse taal aan u over te dragen.
Sluiten
extra info: Monique Kaal, mobiel: 0653224151, mmjkaal@planet.nl
cursusstatus:Inschrijving voor een lezing of film is niet nodig, kaartverkoop aan de zaal
prijs: € 5,00
met korting: € 0,00   
code: 17   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: