Per categorie:


  Per soort:
Download hier het boekje


Breekbaar glas

In de bronstijd ontdekten de inwoners van het Nabije Oosten dat je van zand, kalksteen en soda een nieuw materiaal kon maken: glas. Vanaf 3500 jaar geleden maakten zij van dit nieuwe materiaal met veel moeite sieraden en kleine flesjes. De Egyptenaren leerden ook met dit bijzondere materiaal te werken; in die tijd was dit heel kostbaar.
Pas toen men in de eerste eeuw v.Chr. glas leerde blazen, werd het goedkoper. Sinds die tijd maakten de Romeinen grote flessen en zelfs urnen van glas.
Het prachtige glazen vaatwerk en de mooie sieraden van glas, die in de oudheid gemaakt werden, staan centraal in deze lezing. Aan het eind van de lezing laat Diana zien hoe in deze tijd glas gemaakt werd. Het is mogelijk om glas aan elkaar te laten smelten in een magnetron met behulp van een hotpot, glasfusing geheten. Ze zal voorbeelden van haar eigen glasfusingwerk meenemen.

tijd: vrijdag 10:00-12:00 uur
startdatum:8 december 2023
plaats:De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne
docent:Mw. D. de Wild
Mw. D. de Wild

Drs. Diana de Wild is aan de Universiteit van Leiden afgestudeerd als klassiek archeoloog. Kennis van het oude Egypte is een specialisatie van haar. Diana is als gids verbonden aan het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. Zij geeft regelmatig lezingen over onderwerpen uit de oudheid, waarover zij boeiend en enthousiast kan vertellen.
Sluiten
extra info: Marleen Stamperius, tel: 0181 480475
prijs: € 29,00
met korting: € 20,00   
code: 127  
Toevoegen aan mijn aanmeldformulier
  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: