Per categorie:  Per soort:


De Maya's, hun kalenders en het pad van de 20 Zonnen

De Maya's, hun kalenders en het pad van de 20 Zonnen
Deze avond is een kennismaking met de manier waarop de Maya's met 'de tijd' omgingen. Zij hanteerden verschillende kalenders. Volgens één van die kalenders beschouwden zij de dagen als uitnodigingen en kansen om ons bewust te kunnen worden van de kwaliteiten die wij in ons meedragen. Hun spirituele kalender, de Tzolkin, kent onder andere twintig 'Zonnen', twintig levensthema's die ons verder kunnen helpen om te groeien in wijsheid en inzicht.

Er wordt verteld over de Maya's met betrekking tot deze Tzolkin, over het 'lezen' van de Tzolkin en over de Zonnen-kwaliteiten die daarin een prominente plaats innemen. Elke dag heeft volgens deze kalender een eigen thema. Zo geeft onze geboortedag bijvoorbeeld aan, welke bijzondere kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden wij ieder persoonlijk in ons leven meedragen en waardoor wij ons kunnen laten inspireren. Bij belangstelling is een vervolgcursus met verdieping in de 20 Zonnen mogelijk.

tijd: maandag 19:30-21:30 uur
startdatum:16 januari 2023
plaats:Het Dorpshuis, Pinnepot 9A, Oostvoorne
docent:Dhr. M. van der Wal
Dhr. M. van der Wal
In zijn werkzame leven was Marinus wiskundedocent en conrector in het voortgezet onderwijs. Daarnaast heeft hij heel zijn leven brede belangstelling gehad voor religieuze en spirituele zaken en als onderdeel daarvan, samen met zijn partner Magda Romijn, bijzondere aandacht gekregen voor de werking van de Tzolkin, de spirituele kalender van de Maya's en een cursus over de 20 Zonnen ontwikkeld. De afgelopen jaren heeft Marinus twee boeken geschreven: 'IK BEN, maar hoé BEN IK?' en 'Heling in de Hof van Heden'. Daarnaast heeft hij een dubbel-cd laten opnemen van zelf gecomponeerde 'Maya-mantra's', waarin de kwaliteiten van de 20 Zonnen worden bezongen.
Sluiten
extra info: Lea van Vliet, tel. 0181 854759, vanvlietabc@gmail.com
prijs: € 20,00
met korting: € 17,50   
code: 16  
Toevoegen aan mijn aanmeldformulier
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: