Per categorie:
  Per soort:Charles Groenhuijsen

Als spreker bestrijkt hij een breed scala aan onderwerpen. Hij voelt zich thuis in onderwerpen over economie, politiek, wetenschap en innovatie.
Voor veel Nederlanders blijft Groenhuijsen 'Mister America'. Hij heeft sinds 1986 alle presidentiele verkiezingen verslagen en vijf boeken over de VS geschreven. Natuurlijk is er de moddergooierij en zie je talloze gemene TV-spotjes, maar bij deze verkiezing wordt de machtigste man of vrouw ter wereld gekozen. Het gaat over de toekomst van Amerika en de wereld. Wat een heerlijk spektakel!

Een ander onderwerp dat Groenhuijsen na aan het hart ligt is de wereldeconomie. Groenhuijsen spreekt hier bevlogen over.
En er zijn natuurlijk grote problemen in de wereld. Maar in zijn - met veel filmpjes en foto's geillustreerde - lezing laat hij zien wat goed gaat. Wat een kansen. Wat een uitdagingen. Groenhuijsen spreekt er bevlogen over.

Vanuit zijn optimisme maakt hij zijn gehoor wegwijs in de spectaculaire ontwikkelingen rond robots, 3D printing, Internet of Things en drones. Moeten we daar tegen zijn omdat het veel banen kost? Of moeten we juist optimistisch zijn omdat techniek ons leven aangenamer en gemakkelijker maakt? Groenhuijsen gaat erover in gesprek met zijn toehoorders. En hij neemt desgewenst zijn eigen drone, Google Glass en zelf geprinte 3D voorwerpen mee.

Hij publiceerde talloze columns en artikelen, en niet te vergeten acht boeken.
Het onderwerp van deze lezing zullen wij met hem afstemmen op de in oktober 2022 actuele situatie. Maar een ding is zeker: hij zal een inspirerende lezing voor u verzorgen.

tijd: donderdag 20:00-22:00 uur
startdatum:13 oktober 2022
plaats:De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne
docent:Dhr. C.J.F. Groenhuijsen
Dhr. C.J.F. Groenhuijsen
Charles Groenhuijsen werd geboren in 1954 in Joure en is nu woonachtig te Utrecht. Hij begon zijn loopbaan ooit bij de Volkskrant. Hij was er verslaggever en binnenlandcorrespondent. Ook was hij jaren algemeen verslaggever bij het NOS-journaal en NOS-correspondent in de Verenigde Staten. Hij was zeven jaar de dagelijkse presentator van het programma NOS Laat, dat later werd omgedoopt in Nova (nu Nieuwsuur). In januari 2020 ging het NPO TV programma Op1 van start met Charles Groenhuijsen als een van de duo-presentatoren.
Sluiten
extra info: r.swaalf@gmail.com
prijs: € 5,00
met korting: € 0,00   
code: 510  
Toevoegen aan mijn aanmeldformulier
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: