Per categorie:
  Per soort:


Per hemeltrein naar Tibet

Cultureel-historisch reisleider Aad Engelfriet heeft drie keer een groep begeleid naar China en Tibet. Vanuit China naar Tibet werd ca 24 uur gereisd met de hemeltrein, de enige trein ter wereld die over een pas van ca 5000 m rijdt. De totale kosten voor de aanleg van deze hoogste spoorlijn ter wereld worden geschat op ca 4 miljard dollar. Waarom deed China dit en wat maakt deze reis zo bijzonder? In de lezing wordt o.m. ingegaan op de vraag wie of wat is de Dalai Lama. Wat is de rol geweest van Koning Songtsen Gampo en Tsongkhapa, de stichter van vele kloosterorden. Waarop baseert China zijn aanspraken op Tibet, wat zijn de historische en religieuze achtergronden van Tibet. Wat maakt een bezoek aan sommige kloosters zo bijzonder? Ook zal worden ingegaan op de dramatische Pänchen Lama controverse en de zogenoemde Karmapa 'practical joke'. De presentatie wordt afgesloten met een aparte fotoshow van ca 170 zeer unieke foto’s gemaakt door een aantal deelnemers. Een unieke kans om via een zeer ervaren cultureel- historisch reisleider, kennis te maken met het huidige Tibet!


tijd: woensdag 19:30-21:30 uur
startdatum:15 februari 2017
plaats:Bevrijdingskerk Ritzema Bosweg 18 Wageningen
docent:A.R.C. (Aad) Engelfriet
A.R.C. (Aad) Engelfriet
Webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China, Tibet, Mongolië, Oezbekistan en Roemenië, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland. Verzot op allerlei Britse mythen en legendes!


http://www.engelfriet.net/Alie/Aad/aadengelfriet.htm

Sluiten
cursusstatus:Deze activiteit gaat niet door.
prijs: € 15,00
met korting: € 15,00   Word ook donateur voor 15 per cursusjaar. U steunt hiermee het werk van de Volksuniversiteit en u kunt gratis de openingslezing en slotlezing bezoeken..
code: 703  
Toevoegen aan mijn aanmeldformulier
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: