Per categorie:
  Per soort:
Welkom bij de Volksuniversiteit Baarn

2015 is voor de Volksuniversiteit Baarn een belangrijk jaar: we bestaan 70 jaar!

En dat gaan we vieren met als hoogtepunt het Groot Baarns Dictee, waarvan de finale op 12 november 2015 zal plaatsvinden. Alle (oud)cursisten zijn uitgenodigd mee te doen.

Bovendien zal er een speciaal lustrummagazine verschijnen met portretten van de mensen bij de Volksuniversiteit Baarn. Wij zijn nog op zoek naar mooie, verrassende of grappige verhalen. Kent u of bent u een cursist, docent of vrijwilliger met zo’n verhaal? Bijvoorbeeld over de cursus die uw leven veranderde. Of waar u uw grote liefde ontmoette. Over de docent die zijn passie legde in zijn cursus. Over de vrijwilliger die jarenlang bezig was voor VU Baarn. Stuur een e-mail!

Maar liefst 63 voorjaarscursussen hebben wij voor u samengesteld. Naast de vervolgcursussen op het gebied van talen en creativiteit is er een extra ingeplande middagcursus Beeldhouwen en een vervolglezing  New York voor gevorderden. Nieuw zijn 10 lessen Toeristisch Chinees voor beginners en speciaal voor de doelgroep 30-40 jaar een tweetal opvoedcursussen Help mijn kind pubert en  Opvoeden met je hart.

Voor de (toekomstige) klussers hebben we in samenwerking met Beqwaam in woonwinkel Nijhof een aantal doe-het-zelf workshops samengesteld, waaronder Meubelmaken en Electra in en om het huis.

Bent u een liefhebber van de Klassieken dan is de lezingencyclus Kennis van de Classics een aanrader. In een voorjaarsbrochure mag natuurlijk niet een Paasactiviteit ontbreken. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we een workshop Schilderen op porselein en een lekkernijen workshop Kleurig Paasfeest.

Valt er nog wat nieuws te “beleven” bij de Volksuniversiteit Baarn? Jazeker! Wat dacht u van 5 lessen Plein air schilderen en diverse Kookworkshops en Wildplukwandelingen?

Gaat u deze zomer met vakantie naar Italië, Spanje of Frankrijk en heeft uw talenkennis nog een opfrisser nodig, kijk dan eens bij onze cursussen Italiaans, Spaans en Frans op vakantie.

Zoals u ziet is het een programma geworden met voor elk wat wils. We hopen u, bestaande- en nieuwe cursisten, in het komende seizoen bij één of meer van onze cursussen, workshops, lezingen of excursies te mogen begroeten.

Veel lees- en leerplezier.

St. Volksuniversiteit Baarn

Piet van Zanten

voorzitter

Binnenkort

Verdiepingscursus Portrettekenen (cursus)
Startdatum: 11 mei 2015

Lezing Religieus fundamentalisme (lezing)
Maandag 18 mei 2015, 20:00-21:30 uur

Wildpluk wandeling Kasteel Groeneveld (excursie)
Zondag 31 mei 2015, 14:00-16:30 uur

Workshop Visagie: Feest make-up (cursus)
Woensdag 03 juni 2015, 19:15-21:15 uur

Workshop Meubelmaken (workshop)
Zaterdag 20 juni 2015, 09:30-15:30 uur

Wildpluk wandeling Kasteel Groeneveld (excursie)
Zondag 28 juni 2015, 14:00-16:30 uur


 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: