Per categorie:
  Per soort:
Welkom bij de Volksuniversiteit Baarn

Het nieuwe programma 2016/2017 van Volksuniversiteit Baarn!

Een aanbod bestaande uit een combinatie van goed lopende reeds bestaande activiteiten en een groot scala aan volledig nieuwe cursussen, workshops, excursies en lezingen. 

Van oudsher spelen Talen een belangrijke rol in het programma van de Volksuniversiteit. Nieuw zijn de cursussen Cambridge Engels: First Certificate in English en het Business English Certificate. Beide cursussen leiden op tot het officiŽle examen van de British Council. Daarnaast starten we een cursus Russisch voor beginners.

In de rubriek Creatieve Ontwikkeling bieden we dit jaar maar liefst 42 activiteiten. Beeldhouwen, Schilderen op porselein, Sieraden maken, Beeldende technieken; te veel om op te noemen.

Ook in de categorie Kunst, Cultuur en Filosofie hebben we een zeer gevarieerd programma: lezingen op het gebied van de opera (live-stream Speeldoos), muziek en poŽzie en de Mattheus Passion. Daarnaast lezingen die aansluiten bij actuele tentoonstellingen: Catharina de Grote, Marilyn Monroe en Nederlands beroemdste straatfotograaf Ed van der Elsken.

Op het gebied van Koken, Vrije Tijd en Informatica zijn er onder meer de nieuwe cursussen Heel Baarn Bakt, de naaicursus Zelf mode leren maken of vermaken, een workshop Facebook en een cursus Reis- stads- en straatfotografie

Bent u geÔnteresseerd in Antroposofie of in Nooit meer Stress, kijk dan eens in de rubriek Persoonlijke Ontwikkeling & Bewustwording.

De meeste van deze activiteiten vinden plaats in de gezellige ambiance van Theater de Speeldoos Baarn, waar u gemakkelijk kunt parkeren.

De informatie over onze cursussen ontvangt u ook eind augustus wanneer ons nieuwe programmaboekje verspreid zal worden.

Graag vraag ik uw aandacht voor een vrolijke feestavond rond Annie MG Schmidt in de Kleine Zaal van Theater de Speeldoos op donderdag 22 september. Op deze avond zal Gerard Beentjes in samenwerking met een veelstemmig koor een ode brengen aan deze bijzondere schrijfster en dichteres van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals etc.

U weet het: ons onderwijs is in de buurt, laagdrempelig, betaalbaar en van hoge kwaliteit, zowel ís avonds als overdag. Ik wens u namens onze docenten en medewerkers weer een inspirerend en leerzaam nieuwe cursusjaar toe.

Piet van Zanten
Voorzitter Volksuniversiteit Baarn.


Binnenkort

Inmaken van groenten en fruit (cursus)
Startdatum: 07 september 2016

Schilderatelier (overige)
Startdatum: 09 september 2016

Wildplukwandeling (excursie)
Zondag 18 september 2016, 14:00-16:30 uur

Cursus Cambridge Business Vantage (B2) (cursus)
Startdatum: 19 september 2016

Cursus Cambridge First Certificate (B2) (cursus)
Startdatum: 19 september 2016

Basiscursus koken voor mannen (cursus)
Startdatum: 21 september 2016

Workshop Herfstdieren schilderen (workshop)
Donderdag 22 september 2016, 13:30-16:00 uur

Annie M.G. Schmidt/Jip en Janneke avond (lezing)
Donderdag 22 september 2016, 20:00-22:00 uur


 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: