Per categorie:
  Per soort:
Welkom bij de Volksuniversiteit Baarn

Zin in een leuke cursus, workshop of lezing? Het voorjaarsprogramma van de Volksuniversiteit Baarn is klaar. Voor een ieder wat wils. Om te leren, om je talenten te ontwikkelen maar ook om samen met anderen iets te beleven.

Dit jaar laten onze cursisten zien een grote belangstelling te hebben voor Filosofie, Kunst en Cultuur. De Volksuniversiteit Baarn heeft daarom in het voorjaar veel cursussen en lezingen in die richting geprogrammeerd: cursus Moderne Kunst, lezingen van docent  Dr. Dee (afgestudeerd Theoloog en Klassieke Talen) met uitleg over mythologische verhalen als Sophokles met zijn Oedipus, Euripides met zijn Medea, lezingen over steden als New York en Berlijn, een extra avondcursus Filosofie door docent Jan Borst, afgestudeerd in de Wijsbegeerte.  

En we spelen ook in op actuele thema’s: 2016 is uitgeroepen tot Nationale Evenementenjaar Heronimus Bosch 500 en daarom op dinsdagavond 2 februari een interessante lezing van kunsthistorica Drs. Carolien Zeeman over Bosch en Bruegel. Zo kun je goed voorbereid gaan naar de musea ‘in den lande’ die tentoonstellingen hierover hebben georganiseerd ( Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam en het Catharijne Convent in Utrecht).

Vergeet komend jaar vooral niet te onthaasten. Daar biedt de Volksuniversiteit voldoende gelegenheid voor. Leuke workshops, creatieve cursussen, cursussen op gebied van koken en proeven.

Hopelijk tot ziens bij een van onze activiteiten.

Piet van Zanten,

Voorzitter Volksuniversiteit Baarn

Binnenkort

Buiten tekenen (cursus)
Startdatum: 09 mei 2016

Cursus Mindmappen als Leonardo da Vinci (cursus)
Startdatum: 10 mei 2016

Eten van het seizoen met rondleiding en proeverij op Hoeve Ravenstein (overige)
Dinsdag 10 mei 2016, 19:30-21:30 uur

Culinaire Wildplukwandeling, voorjaar (excursie)
Zondag 22 mei 2016, 14:00-16:30 uur

Lamsdiner en asperges (workshop)
Maandag 23 mei 2016, 18:30-22:00 uur

Moestuinrondleiding (lezing)
Vrijdag 17 juni 2016, 14:00-16:30 uur


 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: